By Boaz: Good luck, Efteling!
14-10-2015  18:41

Boazf: Beheerder EFTELFIGURE (18:39, 14 okt 2015)

Looopings onthult: nieuwe topattractie Efteling krijgt andere naam
08-10-2015, 20:44 | Reacties (109)

DelenTweeten
De bouw van Hartenhof, de grootste en duurste Efteling-attractie ooit, gaat door. Maar de gigantische darkride krijgt wel een andere naam. De topattractie gaat 'Symbolica' heten. Dat kan Looopings als eerste melden vanaf pretparkbeurs EAS in Zweden. 

In de overdekte ride, vergelijkbaar met Fata Morgana en Droomvlucht, rijden bezoekers in karretjes langs scènes met mascotte Pardoes. Voor de naam was de Efteling op zoek naar een internationale term die ook door buitenlandse bezoekers makkelijk uit te spreken is. Symbolica is een fictieve planeet uit de wereld van Pardoes.

ZIE OOK: Voormalig Efteling-ontwerper Henny Knoet overleden

De nieuwe naam is tegelijkertijd een eerbetoon aan de in 2013 overleden Efteling-ontwerper Henny Knoet, de bedenker van Pardoes en Symbolica. Hij was er een groot voorstander van om de mascotte een vaste, centrale plek in het park te geven. "Waar bezoekers hem zouden kunnen vinden, want hij liep altijd maar overal en nergens rond", vertelde hij in een interview. "Iets waaraan mensen konden zien: hier leeft, woont en slaapt Pardoes de Tovernar."Eigenlijk had de attractie al in 2012 open moeten gaan, ter ere van de zestigste verjaardag van de Efteling. De beoogde locatie: een groot plein tussen de Pardoes Promenade en uitkijktoren Pagode. Passagiers zouden langs uitvoerig gedecoreerde scènes gevoerd worden met behulp van kantelbare, rijdende tribunes. De Nederlandse fabrikant Vekoma zou het vooruitstrevende transportsysteem gaan leveren.

Vanwege onenigheid over dat ritsysteem werd de opening al meermaals uitgesteld. De zestigste verjaardag van het pretpark werd uiteindelijk gevierd met watershow Aquanura. Daarna gaf men de voorkeur aan vrijevalachtbaan Baron 1898, die afgelopen zomer openging. De Efteling belooft dat darkride Symbolica gerealiseerd gaat worden vóór 2020.
ZIE OOK: Uitgelekt: transportsysteem van Efteling-attractie Hartenhof

By Boaz: Great!
08-06-2015  16:48

Chatto:

MELDING: COOLHEID. CHAT IETS. morgen NAAR DE EFTELING!!!!