Negen Pleinen Festijn 2016 Efteling
17-08-2016  13:30

Efteling Decoratie (Winter Efteling 2013)
05-09-2015  08:34

 


Twee weken geleden ben ik samen met mijn vriend een Efteling abonnement gaan halen. We vonden dit allebei hartstikke leuk en zo hebben we ook altijd een leuk uitje. Nu waren we samen wel aan het brainstormen of we er een leuk item van konden maken op mijn blog. Toen bedachten we dat we een item konden maken over de decoratie in de Efteling. Sinds vorige week maandag is het namelijk Winter Efteling en daar horen weer diverse decoraties bij, die jullie op inspiratie kunnen brengen, maar die ook heel leuk zijn om te bekijken. Daar gaan we dan!

 In het sprookjesbos zijn kleine, maar toch leuke decoraties toegevoegd. Zo zie je hier een klein kerstkransje en een slinger, die eigenlijk steeds weer bij verschillende sprookjes terugkomen. 
Bij Hans en Grietje hebben ze het wel wat leuker aangepast. Zo waren deze schattige en grappige poppetjes toegevoegd aan het sprookje. Echt heel leuk bedacht.
      
Er zijn ook nog wat leuke, maar kleine dingen toegevoegd aan het sprookjesbos. Zo zie je links een foto waarbij er een kerstjurkje, of hoe je het wil noemen, is aangetrokken. En op de boom op de linkse foto zijn kandelaars met gekke gezichten aangebracht.
Rondom in het park zijn natuurlijk ook details aangebracht. Zo zie je overal opvallende verlichting. Op de eerste foto zie je vogelhuisjes die als lantaarns worden gebruikt, ’s avonds staan al deze vogelhuisjes aan. Het geeft door deze verlichting al snel een knus sfeertje. Daarnaast zijn er ook grote lantaarns geplaatst, zoals op de tweede foto.
Het Steenbokplein, bij de Bobbaan, is erg leuk ingericht. Ik vind het een erg fijn pleintje om op te warmen bij het kampvuur. Door de besneeuwde hutjes en kerstbomen is het erg gezellig. Als je echt op zoek bent naar stilte, zou ik hier niet naar toe gaan, want de klokken op de laatste foto’s maken continu geluid. Het is wel weer erg leuk bedacht.

De Efteling is al helemaal klaar voor de winter. Voor wie van sneeuw houdt, maar niet van extreme kou, kan dus nu alvast naar de Efteling om te genieten van het sfeertje. Er komen binnenkort zeker meer van dit soort foto’s online. Voor mij was het trouwens de eerste paar keer in de Winter Efteling, de afgelopen weken. Ben jij al wel eens in de Winter Efteling geweest?